Αρχική Σελίδα > Εισιτήρια τρένων > Ανακοινώσεις > Εισιτήρια από 9 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο

Ανακοινώσεις Τρένων

Εισιτήρια από 9 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Σε εφαρμογή μπαίνει από την άλλη εβδομάδα η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρούν μέσω του Viva.gr σε κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων, από 9 μόλις ευρώ, για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα που ξεκινούν μετά τις 21 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, κάθε μήνα θα είναι διαθέσιμες 10.000 θέσεις έναντι αντιτίμου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και άλλες 15.000 έναντι 29 ευρώ, συνολικός αριθμός θέσεων δηλαδή που αντιστοιχεί περίπου στο 25% της μηνιαίας επιβατικής κίνησης στον άξονα Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Οπως είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, οι εκπτώσεις γίνονται στη λογική «όσο πιο νωρίς αγοράσεις το εισιτήριο, τόσο πιο φθηνό θα είναι», ενώ παράλληλα ενισχύεται η προπώληση εισιτηρίων μέχρι και τρεις μέρες νωρίτερα, με έκπτωση 15%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ίδιος, η μέση πληρότητα τον Ιούλιο έφθασε το 85%, αυξημένη κατά 38% σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις

Επιπλέον, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του τρένου, μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα καταβάλλεται έμμεση αποζημίωση, με έκπτωση στην τιμή του επόμενου εισιτηρίου, για όλους τους προορισμούς, ως εξής: Για καθυστέρηση πάνω από 30 λεπτά έκπτωση 25%, για πάνω από 60 λεπτά έκπτωση 50%, για πάνω από 90 λεπτά έκπτωση 75% και για πάνω από 2 ώρες χορήγηση ενός δωρεάν εισιτηρίου.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας Τρένο-Ταξί (σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο), με την οποία ένας επιβάτης, πληρώνοντας ένα ενιαίο εισιτήριο, θα μπορεί να ζητεί να τον παραλάβει ταξί από το σπίτι του για να τον μεταφέρει στο σταθμό των τρένων και το αντίστροφο στην επιστροφή.

Χρησιμοποιείστε την υπηρεσία RSS για να λαμβάνετε online όλα τα νέα αυτής της κατηγορίας:

Επικοινωνία
ΚΑΛΕΣΤΕ

13855

(αστική χρέωση)
ή 211 770 0000
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝLIVE SUPPORT
Έρευνα Εξυπηρέτησης Πελατών
Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας
Πάρτε μέρος τώρα!