Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας (ΕΚΑΑ)

Η Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας απευθύνεται στους κατοίκους των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τους κατοίκους της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Σας καλύπτει σε περιπτώσεις αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματος στη διάρκεια διακοπών, σπουδών στο εξωτερικό ή επαγγελματικού ταξιδιού.

H Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας σας δίνει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης του δημόσιου τομέα της χώρας που επισκέπτεστε.

Στην περίπτωση που αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε και απαιτηθεί ιατρική φροντίδα σε χώρα που έχει χρεώσεις για την υγειονομική περίθαλψη, τότε θα αποζημιωθείτε είτε άμεσα είτε μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας δεν σας καλύπτει:

  • Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό με σκοπό τη νοσοκομειακή περίθαλψη σας ή θεραπευτικής αγωγής σας για ασθένεια ή τραυματισμό που προϋπήρχε.
  • Για παροχή υγειονομικής περίθαλψης από φορείς του ιδιωτικού τομέα της χώρας που έχετε επισκεφθεί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο το 1% των Ελλήνων έχει προχωρήσει σε έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες όπου το ποσοστό έκδοσης ξεπερνάει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και το 90%.

Πριν κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ξενοδοχείο βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκτήσει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας από τον τοπικό φορέα ασφάλισης ασθένειας.

Για την έκδοση της ΕΚΑΑ από το ταμείο σας θα απαιτηθεί θεωρημένο βιβλιάριο υγείας και η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.

Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας

Προσοχή: Έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες ιστοσελίδες (websites) προσφέρονται να σας εκδώσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας έναντι χρημάτων. Να θυμάστε ότι η κάρτα διατίθεται δωρεάν από τον τοπικό φορέα ασφάλισης ασθένειας.

Δείτε και την σελίδα της Ευρωπαϊκής επιτροπής για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.

Posted : 14/2/2011 3:00:42 μμ by | 0 comments

Filed under: κάρτα, υγείας, εξωτερικό


Προηγούμενο Post Επόμενο Post
Comments
Blog post currently doesn't have any comments.
Leave commentEnter security code:
 Security code
Τελευταία Σχόλια Rss Feeds

Με μια ματιά
Viva Services on Facebook