Τα στατιστικά της ακτοπλοΐας για το 2010 - που πάει ο κόσμος φέτος το καλοκαίρι;

Μπορεί μόλις φέτος να ξεκίνησε το Viva.gr, αλλά ήδη έχουμε δεκάδες χιλιάδες αναζητήσεις για ακτοπλοϊκά εισιτήρια και χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες που βρήκαν στο Viva.gr το εργαλείο που έλειπε από το ελληνικό web για γρήγορη και εύκολη αναζήτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Όλα αυτά τα δεδομένα είναι κρίμα να τα κρατάμε για πάρτη μας :) Έτσι λοιπόν τα μαζέψαμε, τα κάναμε γραφηματάκια όμορφα και σας τα παρουσιάζουμε προς τέρψιν οφθαλμών και περιέργειας.

TOP 10 Λιμάνια αναχώρησης

Ο Πειραιάς όπως είναι φυσικό έχει την μερίδα του λέοντος στις αναχωρήσεις, καθώς εξυπηρετεί άμεσα όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα για πάρα πολλούς προορισμούς. Ακολουθεί η Ραφήνα, αφετηρία πολλών High Speed για Κυκλάδες και στην συνέχεια η Κυλλήνη που είναι το κοντινότερο λιμάνι σε μεγάλα νησιά των επτανήσων όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά.
TOP 20 Λιμάνια Προορισμού

Η Κρήτη φέτος έχει την τιμητική της! Κάθε χρόνο είναι δημοφιλής προορισμός αλλά φέτος όλη Ελλάδα πάει Κρήτη! Ακολουθούν οι Κυκλάδες με την Πάρο να έχει το προβάδισμα, ενώ εντύπωση μας κάνει η χαμηλή θέση της Μυκόνου - την θέση της τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει πάρει η "Μύκονος των Σποράδων", η Σκιάθος.
TOP 10 Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στον κόσμο. Πάνω από 40 εταιρείες πραγματοποιούν εκατοντάδες δρομολόγια καθημερινά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, για να εξυπηρετήσουν τα εκατομμύρια των επιβατών που μετακινούνται στα ελληνικά νησιά. Πολλές από αυτές είναι μικρές εταιρείες με ένα μόνο πλοίο, αλλά υπάρχουν και μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες με πολλά πλοία. Στην λίστα που ακολουθεί θα δείτε ποιές προτιμούν οι επισκέπτες του Viva.
Πότε ταξιδεύουν οι Έλληνες;

Στο ακόλουθο γράφημα μπορείτε να δείτε τις αναχωρήσεις ανα ημερομηνία για τους 3 μήνες του καλοκαιριού (αλλά και μερικές μέρες πριν και μετά). Οι κορυφές που βλέπετε είναι τα σαββατοκύριακα, καθώς τότε ταξιδεύει ο περισσότερος κόσμος, ενώ η ανοδική πορεία που βλέπετε και κορυφώνεται στις αρχές Αυγούστου θα συνεχίσει να ανεβαίνει και στην συνέχεια, καθώς θα συνεχίσει ο κόσμος να αγοράζει τα εισιτήρια του ακόμα και μετά την εξαγωγή του γραφήματος :)
Τα πιο δημοφιλή πλοία των ελληνικών θαλασσών!

Για το τέλος σας φυλάξαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική: Ποιά πλοία προτιμούν οι Έλληνες; Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται 3 πλοία της Blue Star Ferries (Blue Horizon, Blue Star Naxos, Blue Star Paros) και ακολουθούν τα Elyros και Lato της ANEK. Δείτε περιγραφές, φωτογραφίες και χαρακτηριστικά όλων των πλοίων που πλέουν στις ελληνικές θάλασσες στο Viva.Ελπίζουμε να σας φάνηκαν ενδιαφέροντα τα στατιστικά μας. Ενδιαφέρον θα έχει να τα ξαναδούμε αφού τελειώσει το καλοκαίρι, για να δούμε αν άλλαξε κάτι στις προτιμήσεις των επιβατών μέσα στον Αύγουστο. Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, και για όσους δεν έχουν φύγει ακόμα, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!


Posted : 5/8/2010 6:55:16 μμ by | 3 comments

Filed under: ακτοπλοικές, εταιρείες, ferries


Προηγούμενο Post Επόμενο Post
Comments
Alexander Caravitis
6/8/2010 5:45:55 μμ
@vasilis: Αφορούν και αναζητήσεις και κρατήσεις. Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς νούμερο αλλά είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες αναζητήσεις.
@Yannis: Thanx!

Yannis
6/8/2010 1:23:03 πμ
Πολύ ενδιαφέρον τα στατιστικά!

vasilis
5/8/2010 11:28:54 μμ
Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν κρατήσεις ή μιλάμε και για αναζητήσεις στο booking engine που έχετε? Επίσης για τι δείγμα μιλάμε γιατί είναι χρήσιμα τα όσα αναφέρετε.

Leave commentEnter security code:
 Security code
Τελευταία Σχόλια Rss Feeds

Με μια ματιά
Viva Services on Facebook