Τα στατιστικά της ακτοπλοΐας για το 2011

 Μπορεί να μπαίνει ο χειμώνας σιγά σιγά, αλλά εμάς το μυαλό μας είναι ακόμα στο καλοκαίρι που πέρασε! Συνεχίζοντας την περσινή παράδοση (δείτε τα στατιστικά της ακτοπλοΐας του 2010) βγάλαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά με βάση τις κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από το Viva το καλοκαίρι που πέρασε.

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

Όπως κάθε χρόνο, η Κρήτη είναι ο νο1 προορισμός για τους έλληνες ταξιδιώτες με συνολικά 15% των ταξιδιωτών να την προτιμούν. Πρώτο λιμάνι όμως είναι αυτό της Πάρου με κάτι λιγότερο από 9%, και ακολουθεί η Μύκονος με 7,1%.Πιο δημοφιλείς ακτοπλοϊκές

Ποιές ακτοπλοϊκές προτιμούν οι έλληνες επιβάτες; Προφανώς η απάντηση είναι συνδεδεμένη με τους προορισμούς, αφού κάθε εταιρεία εξυπηρετεί συγκεκριμένα νησιά. Σε σχέση με πέρσι, υπάρχει μια μεγάλη αύξηση της Hellenic Seways που από 3η έρχεται στην 1η θέση.Πότε ταξιδέψαμε;

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 3ήμερο του Δεκαπεντάγουστου είχαμε τις περισσότερες αναχωρήσεις. Ενδιαφέρον έχει η σταθερά ανοδική πορεία των αναχωρήσεων μέχρι τα μέσα Αυγούστου, και μετά η -αναμενόμενη- απότομη πτώση.
Ραντεβού πάλι του χρόνου, με στατιστικά για τις ακτοπλοϊκές επιλογές μας - πάντα με βάση τις κρατήσεις στο πιο δημοφιλές travel site της Ελλάδας: Το Viva.gr !

Posted : 22/11/2011 6:22:00 μμ by | 0 comments

Filed under: ferry, stats, ακτοπλοΐα, στατιστικά, ferries


Προηγούμενο Post
Comments
Blog post currently doesn't have any comments.
Leave comment Security code
Τελευταία Σχόλια Rss Feeds

Με μια ματιά
Viva Services on Facebook