Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Αίγινα

Αίγινα

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Αίγινας έχει συνολική έκταση 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού.

 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν δρομολόγια για την Αίγινα πλοία της  Hellenic Seaways, τα οποία παίρνουν επιβάτες και οχήματα.

Για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν χωρίς το όχημά τους, υπάρχει και η επιλογή του flying dolphin που από το λιμάνι του Πειραιά σε 35 λεπτά βρίσκεται στο λιμάνι της Αίγινας.
Τα flying dolphins της Aegean Flying Dolphins πραγματοποιούν καθημερινά 2-3 δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Αίγινα.

Υπάρχουν επίσης κάποια δρομολόγια πλοίων τα οποία εξυπηρετούν απευθείας το λιμάνι της Σουβάλας ενώ κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει πλοίο απευθείας και για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται κάθε χρόνο το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα σε μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από την πόλη της Αίγινας.

Στην Αίγινα έχετε επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθείτε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το ναό της Αθηνάς Αφαίας, το ναό του Ελλάνιου Δία, το ναό του Απόλλωνα καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Αίγινα διαθέτει αρκετές αξιόλογες παραλίες, εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις παρακάτω οργανωμένες παραλίες: στη Σουβάλα, στο Μαραθώνα,στα Βάγια, στην Αιγινήτισσα, στην Αγία Μαρίνα, στην Πέρδικα, στη Μονή και στις Πόρτες.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η νυχτερινή ζωή της Αίγινας συγκεντρώνεται στη Χώρα και στη Σουβάλα όπου υπάρχουν αρκετά clubs και εστιατόρια.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Αίγινα είναι ένας προσιτός προορισμός που τον προτιμούν αρκετοί για σαββατοκύριακα λόγω της μικρής απόστασης από την Αττική.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ