Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Αστυπάλαιας ανήκει στα Δωδεκάνησα αλλά είναι έντονα επηρεασμένο από τις Κυκλάδες.
Ουσιαστικά είναι μια «γέφυρα» που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα.
Απέχει από την Κω 23 και από τη Ρόδο 96 ναυτικά μίλια.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Στην Αστυπάλαια μπορείτε να μεταβείτε αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκός.
Το νησί διαθέτει αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα με την Olympic Air να πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά πτήσεις στη γραμμή Αθήνα – Αστυπάλαια.
Η πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος για την Αστυπάλαια διαρκεί 1 ώρα.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αστυπάλαιας πραγματοποιούν τα πλοία της Blue Star Ferries.
Διαθέτει επίσης τοπική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, με δρομολόγια που πραγματοποιεί το "Νήσος Κάλυμνος".

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Καλό θα είναι να υπάρχει μεταφορικό μέσο, αν υπάρχει η δυνατότητα για αυτοκίνητο ακόμα καλύτερα καθώς θα μπορέσετε να δείτε περισσότερα μέρη στο νησί. Το οδικό δίκτυο είναι σχετικά καλό , εκτός από κάποιες παραλίες που ο δρόμος ακόμα είναι αρκετά κακοτράχηλος. Τέλος η τοπική συγκοινωνία είναι πολύ καλά οργανωμένη και συνεπής στα δρομολόγια της, οπότε μπορείτε να μετακινηθείτε πολύ εύκολα και με ΚΤΕΛ.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Θα μαγευτείτε σίγουρα από τη Χώρα με τους Μύλους της και το Κάστρο της να δεσπόζουν σε κυρίαρχες θέσεις. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στα γραφικά σοκάκια της και να ανέβετε μέχρι το ψηλότερο σημείο της για να απολαύσετε την όμορφη θέα της.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αν βρεθείτε στην Αστυπάλαια το Δεκαπενταύγουστο, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε  τα Κουκάνια.
Πρόκειται για μια λαϊκή γιορτή που πραγματοποιείται στον Πέρα Γιαλό και στην οποία λαμβάνει μέρος σύσσωμη η νεολαία του νησιού.
Συμπεριλαμβάνει αρκετά παιχνίδια όπως το γιαουρτοτάϊσμα, το τράβηγμα του σχοινιού, αυγομαχίες, το  "πετεινό" κ.α
Το "πετεινό" είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι αφού  σε αυτό θα δείτε πολλά νέα παιδιά να προσπαθούν να πιάσουν ένα καλάθι με ένα ψεύτικο κόκορα στην άκρη μιας κολόνας πάνω από την θάλασσα η οποία είναι αλειμμένη με γράσο για να γλιστράει.
Στο τέλος  όλοι καταλήγουν στην θάλασσα, τυχερός αυτός που θα καταφέρει να πάρει και το καλάθι μαζί του!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Υπάρχουν πολλές και πολύ όμορφες παραλίες. Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε τις Πλάκες, τα Καμινάκια, τα Τζανάκια, τις Βάτσες και το Καρέκλι. Αν έχετε μέρες στη διάθεση σας μην παραλείψετε να πάτε με το καραβάκι στα 2 κοντινά νησάκια το Κουνούπι και την Αγία Κυριακή για μια ολοήμερα εκδρομή.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η διασκέδαση του νησιού είναι συγκεντρωμένη στη Χώρα. Θα παρατηρήσετε πως οι ρυθμοί του νησιού είναι αρκετά χαλαροί οπότε ο κόσμος βγαίνει σχετικά αργά για ποτό και μένει στα μαγαζιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μην παραλείψετε να πιείτε ένα ήσυχο ποτό στο μαγαζάκι που υπάρχει μέσα στο Κάστρο αλλά και να επισκεφθείτε το ¨Άρτεμις¨ για γευστικότατα coctails.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η παρομοίωση του νησιού με πεταλούδα αλλά και ο χαρακτηρισμός του σαν Πριγκήπισσα του Αιγαίου δεν είναι τυχαία. Θα σας γοητέψει με την ομορφιά της, αλλά και τη αυθεντική φιλοξενία των ντόπιων. Σίγουρα αν πάτε μια φορά, αργά ή γρήγορα θα την ξαναεπισκεφθείτε!

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

http://el.wikipedia.org/wiki/Αστυπάλαια