Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ίος

Ίος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Ίου βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Από Πειραιά, με δρομολόγιο των Aegean Speed Lines και Ventouris Sea Lines.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Γενικά οι μετακινήσεις στην Ίο δεν θα σας δυσκολέψουν καθόλου καθώς το νησί διαθέτει ένα πολύ καλά οργανωμένο οδικό δίκτυο, ακόμα και οι δρόμοι που δεν είναι άσφαλτος βρίσκονται σε μια σχετικά πολύ καλή κατάσταση. Αν δεν έχετε φροντίσει να πάτε με δικό σας όχημα μπορείτε να νοικιάσετε στο νησί κάποιο μεταφορικό μέσον. Επίσης η Ίος διαθέτει και 5 ταξί τα οποία καλό θα είναι, αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε, να βρείτε εγκαίρως τα τηλέφωνα τους. Τέλος υπάρχει πάντα και το τοπικό δίκτυο των λεωφορείων με έδρα στο λιμάνι του Ορμού.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Διάφορα αξιοθέατα αλλά και μουσεία που μπορείτε να δείτε στο νησί της Ίου είναι το Αρχαιολογικό μουσείο αλλά και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ζαν-Μαρί Ντρο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Γενικά το νησί της Ίου έχει πολλές και όμορφες παραλίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε, αν σας αρέσει η πολυκοσμία, την παραλία του Μυλοποτάμου η οποία βρίσκεται και σχετικά κοντά στην Χώρα. Αλλιώς για πιο ήρεμα μπορείτε να δείτε το Μαγγανάρι, τον Γιαλό, το Κολιτσάνι αλλά και την παραλία της Ψάθης και την Αγία Θεοδότη.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στο νησί της Ίου έχετε τη δυνατότητα, αν ζητάτε κάτι τέτοιο, να διασκεδάζετε σε ξέφρενους ρυθμούς κυριολεκτικά όλη μέρα. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πάρα πολλές και ξεκινούν από πολύ νωρίς το μεσημέρι στις παραλίες και κορυφώνονται το βράδυ μόλις δύσει ο ήλιος. Στην Χώρα θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα μπαράκια με κόσμο όλων των ηλικιών να χορεύει ασταμάτητα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Γενικά το νησί της Ίου είναι ένας προορισμός πολύ δημοφιλής κυρίως για άτομα νεαρής ηλικίας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν αποτελεί κανόνα, καθώς μπορείτε να βρείτε κόσμο όλων των ηλικιών να επιλέγει το νησί της Ίου για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ίσως το πιο εντυπωσιακό πλεονέκτημα του νησιού είναι το πόσο αρμονικά καταφέρνει να συνδυάζει την έντονη διασκέδαση και τα ειδυλλιακά τοπία τα οποία είναι πραγματικά μοναδικά! Προσπαθήστε να το ανακαλύψετε όλο και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ