Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Κεφαλονιάς βρίσκεται στα Επτάνησα, αποτελώντας το μεγαλύτερο και το πιο ορεινό νησί του Ιονίου.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Αεροπορικώς με πτήσεις της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου, ενώ με πλοίο θα πρέπει να φτάσετε είτε στην Πάτρα και να φύγετε με πλοίων της Strintzis Ferries, είτε να φτάσετε στην Κυλλήνη και να φύγετε με πλοία της Strintzis Lines και της Ionian Ferries.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το νησί είναι μεγάλο, και σίγουρα θα χρειαστείτε αμάξι αν θέλετε να το γυρίσετε όλο. Λογικά σας συμφέρει να κλείσετε έγκαιρα εισιτήρια και να κατέβετε με δικό σας όχημα, και όχι να νοικιάσετε κάποιο αμάξι από εκεί. Στην περίπτωση βέβαια που δεν θέλετε να έχετε κάποιο δικό σας όχημα, προτιμήστε το ΚΤΕΛ καθώς είναι αρκετά αξιόπιστο στα δρομολόγια του και μπορείτε να φτάσετε σχεδόν σε όλα τα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η Μονή του Αγίου Γερασίμου είναι οπωσδήποτε από τα αξιοθέατα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Άλλα πολύ όμορφα μνημεία τα οποία σίγουρα αξίζουν την επίσκεψη σας είναι το Κάστρο της Άσσου, θα το συνδυάσετε και με πολύ ωραίο φαγητό, αλλά και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Σίγουρα θα πρέπει να δείτε το Αρχαιολογικό αλλά και το Ιστορικό- Λαογραφικό. Και τα δύο βρίσκονται στο Αργοστόλι και μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μια πρωινή σας επίσκεψη.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κεφαλονιά φημίζεται για τη φύση της αλλά και τις παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά τους. Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η πολυδιαφημισμένη παραλία του Μύρτου, σίγουρα κάπου έχετε δει μια φωτογραφία της. Προτιμήστε να πάτε αρκετά νωρίς καθώς μαζεύει πάρα πολύ κόσμο! Επίσης φοβερή παραλία και καταγάλανα νερά θα βρείτε από την άλλη πλευρά του νησιού, στην Σκάλα. Άλλα μέρη για μπάνιο που μπορείτε να δείτε είναι το Ξι με την κοκκινωπή αμμουδιά του, ο Πλατύς και ο Μακρύς Γιαλός. Γενικά η Κεφαλονιά είναι ίσως από τα λίγα νησιά, που μπορείτε να απολαύσετε παντού πολύ ωραία το μπάνιο σας!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί ιδανικό για ξένοιαστες και ανέμελες διακοπές. Οι παραλίες του και το γευστικότατο φαγητό του είναι δύο χαρακτηριστικά για τα οποία το νησί φημίζεται. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε πραγματικά πολύ όμορφες εκδρομές, εντός νησιού επισκεφθείτε το βουνό του Αίνου αλλά και το γραφικό και κοσμοπολίτικό Φισκάρδο, αλλά και εκτός νησιού να περάσετε από τη Σάμη με φέρρυ μποτ στην Ιθάκη. Δεδομένου λοιπόν οτι η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τη χαμηλών τόνων βραδινή της διασκέδαση, μπορείτε απλά να προτιμήσετε την πετυχημένη συνταγή των διακοπών και αυτή δεν είναι άλλη από το να φεύγετε από τη θάλασσα μόνο για να πάτε για φαγητό και ύπνο.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ