Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Πάρος

Πάρος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Πάρου βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Μπορείτε να μεταβείτε στην Πάρο ακτοπλοϊκώς επιλέγοντας κάποιο δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί από Πειραιά ή από Ραφήνα με πλοίο των Blue Star Ferries, Hellenic SeawaysAegean Speed Lines αλλά και Cyclades Fast Ferries ή Sea Jets.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Πάρος γενικά θεωρείται σχετικά μικρό νησί. Αυτό σημαίνει πως και με μηχανάκι θα μπορέσετε να μετακινηθείτε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να οδηγείτε εσείς, οι τοπικές συγκοινωνίες του νησιού είναι αρκετά οργανωμένες και συνεπείς για να πάτε όπου θελήσετε.  

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Πάρος είναι ένα νησί που φημίζεται για τις πολύ όμορφες παραλίες της. Πραγματικά πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, και παραλίες για όλους τους τύπους. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην Πούντα, στο περιβόητο beach bar που υπάρχει, και να διασκεδάσετε μέχρι αργά το βράδυ, καθώς όλη η νεολαία σίγουρα θα περάσει από εκεί για να πιεί ένα ποτό και να ξεκινήσει το ξεφάντωμα από νωρίς. Επίσης πολύ όμορφη και γνωστή είναι η παραλία της Σαντα Μαρίνας, περίπου 2 χλμ από τη Νάουσα. Αν τώρα έχετε πάει στο νησί με την οικογένεια σας ή θέλετε πιο ήρεμες διακοπές προτιμήστε τις Κολυμπήθρες , την Αλύκη και την Πίσω Αλύκη.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στην Πάρο θα καταλάβετε ότι το νησί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζει σε πολύ έντονους ρυθμούς. Υπάρχουν δυο βασικοί πόλοι έλξης του κόσμου, η Νάουσα και η Παροικιά. Εξαρτάται τι ψάχνετε και πως σας αρέσει να διασκεδάζετε, καλό θα ήταν να δείτε και τις δυο περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως συνήθως οι Έλληνες προτιμούν την Νάουσα ενώ οι ξένοι την Παροικιά. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα σας ταιριάζει καθώς τα μαγαζιά είναι πάρα πολλά και στις δύο περιοχές.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Πάρος είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά νησιά, σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε καθώς η γραφικότητα των Κυκλάδων με τα άσπρα και μπλε κτίσματα είναι πλήρως αποτυπωμένη σχεδόν παντού. Αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό κυρίως για τους νέους, αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι. Κάντε βόλτα στα στενά δρομάκια, ψωνίστε μικρά αναμνηστικά δώρα στον εαυτό σας, δοκιμάστε πολύ νόστιμες τοπικές λιχουδιές και τοπικούς μεζέδες και χαλαρώστε πίνοντας γευστικότατα cocktails σε πολύ όμορφα μαγαζιά. Μην χάσετε την ευκαιρία να περάσετε και απέναντι στην Αντίπαρο, για να κάνετε το μπάνιο σας αλλά και να γευθείτε πολύ ωραίο φαγητό.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ