Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ρόδος

Ρόδος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Στη Ρόδο, μπορείτε να φτάσετε ακτοπλοϊκώς από Πειραιά με δρομολόγια των Blue Star Ferries και ANEK Lines.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σίγουρα χρειάζεστε μέσο μετακίνησης, καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλο νησί. Θα δυσκολευτείτε ακόμα και με μηχανάκι, προτιμήστε αυτοκίνητο. Εναλλακτικά υπάρχει πολύ καλό τοπικό δίκτυο συγκοινωνίας με χαμηλές σχετικά τιμές.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η Παλιά Πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, σίγουρα θα την επισκεφθείτε καθώς η περιπλάνηση στα στενά της δρομάκια θα σας οδηγήσει σε μια άλλη εποχή. Επίσης δείτε τον Πύργο του Ρολογιού, αλλά και το τζαμί του Ρετζέπ Πασά στην πλατεία Δωριέων. Γενικά όπως θα αντιληφθείτε η Ρόδος έχει πολλά και πολύ όμορφα μέρη και μνημεία.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Οπωσδήποτε θα πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται στο Νοσοκομείο των Ιπποτών. Εκεί θα δείτε μια σημαντική συλλογή από γλυπτά λάρνακες και διάφορα άλλα αγγεία ανυπολόγιστης αξίας. Ακόμα θα σας αποζημιώσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αλλά και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που φιλοξενεί διάφορες κατά καιρούς εκθέσεις.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πολλές αλλά και πεντακάθαρες, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν για όλες τις παραλίες του νησιού. Η παραλία στο Φαληράκι, η παραλία στην πόλη της Ρόδου, η Ιξιά, η Ιαλυσός, η Καλλιθέα αλλά και η παραλία του Αντονι Κουίν είναι κάποια από τα must  του νησιού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το νησί της Ρόδου είναι πανέμορφο, το ίδιο και η Πόλη της Ρόδου. Γραφικότατη αλλά ταυτόχρονα σχεδόν μεγαλούπολη θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις που θα επιθυμήσετε. Περιηγηθείτε μέσα στα σοκάκια της Πόλης, κολυμπήστε στις πεντακάθαρες παραλίες της και γευθείτε ωραίες τοπικές συνταγές. Συνεχίστε στα όμορφά μπαράκια που υπάρχουν αλλά και στα μεγάλα clubs, ανάλογα τις επιθυμίες σας.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ