Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Σαντορίνη

Σαντορίνη

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο Πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Σαντορίνη από τον Πειραιά πραγματοποιούν πλοία της BlueStar Ferries, της Αnek Lines και της SeaJet.
Στο Viva Travel θα βρείτε φθηνά ακτοπλοϊκά εισητήρια για τη Σαντορίνη.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Σαντορίνη γενικά θεωρείται σχετικά μικρό νησί. Αυτό σημαίνει πως το να μετακινηθείτε με λεωφορείο δεν είναι απαγορευτικό καθώς οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, αλλά αν μπορείτε να έχετε είτε μηχανάκι είτε αυτοκίνητο θα είναι ακόμα καλύτερα για εσάς!

ΜΝΗΜΕΙΑ

Μπορείτε να πάτε στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και να βρεθείτε στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Πραγματικά καταπληκτικός καθώς έχει διασωθεί σχεδόν άθικτος.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Και όμως έχει! Αν δηλαδή θελήσετε να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας και να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, μπορείτε να πάτε στα Φηρά και να δείτε είτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, είτε το μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Από την άλλη πλευρά του νησιού , στην Οία, παρουσιάζει ενδιαφέρον το Ναυτικό Μουσείο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μπορεί η Σαντορίνη να φημίζεται για πολλά πράγματα, όπως η θέα της και το ηφαίστειο της, αλλά λόγω του τελευταίου δεν φημίζεται για τις παραλίες της! Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να πάτε είτε στον Περίβολο και στην Περίσσα, όπου εκεί θα βρείτε οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετή νεολαία. Στο ίδιο στυλ είναι και η παραλία στο Καμάρι, με πολλά ξενοδοχεία κατά μήκος της παραλίας. Εντελώς διαφορετικό σαν θέαμα είναι η Κόκκινη Παραλία ,η οποία όπως λέει και το όνομα λόγω του ηφαιστείου είναι ένα όλα κόκκινα! Αν θέλετε βράχια και βουτιές επισκεφθείτε το Αμμούδι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Το νησί θεωρείται σαν ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς. Σίγουρα αν το επισκεφθείτε θα δείτε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα είτε από την περίφημη Οία είτε από το Ημεροβίγλι! Όπως και να έχει, είναι ένας προορισμός που θα βρείτε να κάνετε πράγματα και να γεμίσετε όλες τις μέρες σας! Αφιερώστε ένα πρωινό για να πάτε με καραβάκι στο ηφαίστειο, φροντίστε να έχετε όμως νερό μαζί σας! Το βράδυ στα Φηρά περπατήστε μέσα στα γραφικότατα σοκάκια κάνοντας τα ψώνια σας, και φτάστε μέχρι την Καλντέρα για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα. Χαλαρώστε και πιείτε ένα πρώτο ποτό είτε στο Tango είτε στο Francos και συνεχίστε αν θέλετε για clubbing στο Enigma και στο ΚΟΟ!

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ