Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Σίφνος

Σίφνος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το νησί της Σίφνου βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες, σε απόσταση περίπου 80 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Δυστυχώς στο νησί δεν υπάρχει αεροδρόμιο, οπότε μόνο με πλοίο. Από Πειραιά λοιπόν, είτε με συμβατικό είτε με ταχύπλοο πλοίο των Ventouris Sea Lines, Zante Ferries και Aegean Speed Lines.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η Σίφνος γενικά θεωρείται ένα μεσαίο νησί. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε πολύ εύκολα να μετακινηθείτε και με κάποιο μηχανάκι, και δεν χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτοκίνητο. Οι συγκοινωνίες της είναι επίσης αρκετά οργανωμένες και συνεπείς, οπότε η επιλογή είναι δική σας.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Σίφνος σαν νησί δεν είναι διάσημο για τις παραλίες της. Οι πιο γνωστές πάντως είναι αυτές της Χρυσοπηγής , με το περιβόητο εκκλησάκι να δεσπόζει στο τοπίο, τα Σεράλια στο γραφικότατο Κάστρο, αλλά και ο Πλατύς Γυαλός που είναι η πιο οργανωμένη και η πιο μεγάλη παραλία του νησιού. Εναλλακτικά υπάρχουν πάρα πολύ μικροί και γραφικοί κολπίσκοι οι οποίοι σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το γραφικό νησί των Κυκλάδων φημίζεται για τον πολύ όμορφο κόσμο που προσελκύει, αλλά και για την έντονη νυχτερινή του διασκέδαση. Η Απολλωνία, η χώρα του νησιού, συγκεντρώνει όλη τον νυχτερινό παλμό με μαγαζιά που κρατάνε τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανακαλύψτε όλα τα στενά δρομάκια που υπάρχουν εκεί και να είστε σίγουροι πως με αυτόν τον τρόπο θα επισκεφθείτε και όλα τα μπαράκια που υπάρχουν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Σίφνος είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό νησί που αποτελεί πόλο έλξης ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κόσμος που το επιλέγει είναι όλων των ηλικιών αλλά και από όλο τον κόσμο. Σίγουρα αν πάτε θα περάσετε καλά, αφού συνδυάζει πολύ όμορφα τοπία, πολύ ωραίο φαγητό αλλά και αρκετές επιλογές για την νυχτερινή σας διασκέδαση. Επισκεφθείτε σίγουρα το Κάστρο, ειδικά το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με ένα πολύ γευστικό cocktail.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ