Αρχική Σελίδα > Προορισμοί > Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Καιρός
Ώρα {TimeZone}
Νόμισμα {Currency}

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στον Ιόνιο Πέλαγο και είναι το νοτιότερο νησί των Επτανήσιων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ  και έχει περίπου 41.400 πληθυσμό. 

ΠΩΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ

Η Ζάκυνθος διαθέτει αεροδρόμιο στο οποίο πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από και προς Αθήνα καθώς και από τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στη Ζάκυνθο μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από την Πάτρα, τη Κυλλήνη και τη Κεφαλονιά.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το νησί είναι αρκετά μεγάλο και για να μπορέσετε να το γυρίσετε άνετα θα ήταν καλό να έχετε μεταφορικό μέσο. Διαφορετικά υπάρχουν τοπικά λεωφορεία που πάνε σχεδόν σε όλο το νησί καθώς και πολλά ταξί. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοποδήλατο στην Ζάκυνθο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην πόλη υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό και ένα μουσείο βυζαντινής τέχνης. Λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου υπάρχει ένα βενετσιάνικο κάστρο που αξίζει να το επισκεφτείτε.

Μπορείτε να πάτε εκδρομές για να επισκεφθείτε τις παραλίες του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου της Ζακύνθου όπου οι χελώνες Καρέτα Καρέτα γεννούν τα αυγά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας τον Ιούνιο. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε φώκιες Μονάχους Μονάχους που ανήκουν επίσης στα προστατευόμενα είδη.

Το νησί έχει επίσης πολύ γνωστές σπηλιές τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε με βάρκα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η πιο γνωστή παραλία της Ζάκυνθο είναι το ναυάγιο που μπορείτε να επισκεφθείτε με καραβάκι. Επίσης πολύ γνωστή είναι η μεγάλη παραλία του Λαγανά με 9 χιλιόμετρα μήκος. Άλλες ωραίες παραλίες είναι οι Αλυκές, το Αργάσι κτλ.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η Ζάκυνθος έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή και πολλά μέρη για διασκέδαση. Στο Λαγανά υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ καθώς και αρκετές παμπ. Εκεί μαζεύονται πολλοί τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο Αργάσι οι βραδιές είναι πιο ήσυχες, παρόλα αυτά διαθέτει αρκετά μπαρ και κλαμπ για τους ξενύχτηδες!

Στην πόλη της Ζακύνθου υπάρχουν λίγα μπαράκια, αλλά γενικά είναι μια ήσυχη πόλη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Ζάκυνθος είναι ένα πολύ όμορφο νησί του Ιονίου. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε αυτό το καταπληκτικό νησί. Στη Ζάκυνθο μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Η Ζάκυνθος είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών τόσο για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν όσο και για αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν.