Αρχική Σελίδα > Συχνές Ερωτήσεις > Ακτοπλοϊκά > Πως μπορώ να παραλάβω τα εισιτήρια μου;

Συχνές Ερωτήσεις - Ακτοπλοϊκά

Πως μπορώ να παραλάβω τα εισιτήρια μου;

Η επιβεβαίωση της κράτησης την οποία παραλαμβάνετε μέσω email, περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για τη συλλογή των εισιτηρίων σύμφωνα με την επιλογή σας κατά την διαδικασία της κράτησης, αλλά δεν θεωρείται εισιτήριο!

Ανάλογα με τον υπολοιπόμενο χρόνο μέχρι την αναχώρηση του δρομολογίου σας καθώς και τις δυνατότητες που δίνοναι απο εκάστοτε ακτοπλοική εταιρεία, το σύστημα αυτόματα θα σας προτείνει κάποιες από τις παρακάτω διαθέσιμες επιλογές παραλαβής των εισιτηρίων σας:

  • Αποστολή με Courier
  • Παραλαβή από το λιμάνι αναχώρησης
  • E-ticket

H παραλαβή των εισιτήριων σας μέσω courier γίνεται εντός 1-3 εργάσιμων ημερών (εντός Ελλάδος με ώρες παραλαβής 09:00-17:00). Σε περίπτωση που η παραγγελία σας πραγματοποιηθεί μετά τις 16:00, τότε τα εισιτήρια σας θα αποσταλλούν την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα παράδοσης.

Σημαντική σημείωση: Από τη στιγμή που έχετε παραλάβει τα εισιτήρια σας, για οποιαδήποτε ακύρωση ή τροποποίηση θα πρέπει να μας αποστείλετε τα χάρτινα αποκόμματα των εισιτηρίων σας στα γραφεία μας είτε να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία της ακτοπλοϊκής.